Sunday, December 16, 2012

utflykt till Poda Island

Idag har vi varit på utflykt till Poda Island, en liten paradis strax utanför Railay. Vi kom dit ganska tidigt och då var det inte så mycket folk men vi gick en bra bit till andra sidan ön för att få lite skugga. Där låg vi nästan själva och hade det gott i det kristallklara vattnet. Vi hade sagt till vår chaufför att hämta oss vid 12:30 vilket var ganska lagom. Då vi kom tillbaka till "framsidan av ön var den proppfull av folk! Där och då var det ingen paradiset direkt.

På eftermiddagen invigde vi poolen på resortet. M & M hittade en kompis som de lekte med tills det blev mörkt medan föräldrarna satt i poolbaren :)

Vädret har varit ganska likt varje dag; sol fram till två sen regn i två timmar och sen sol igen. Ganska perfekt för oss så var vinterbleka hud vänjer sig. Det är riktigt varmt här då solen är framme och lagom då regnet fallit. Barnen klarar både solen och värmen perfekt. Det är verkligen bekymmersfritt här. Vi sover tills vi vaknar, äter när vi är hungriga, vilar när det behövs. Idag var första dagen vi tittade på klockan då vi skulle passa båten från Poda.

I går tog vi en sväng till Ao Nang, en turistort bakom udden. Man måste ta båt dit från Railay och precis när vi satt oss i båten öppnade sig himlen. Oj vad det regnade och oj vad vi blev blöta! Det blåste upp när vi kom ut på havet och piskade i sidled in under taket på longtailbåten.

Vi hade tänkt att strosa runt i Ao Nang, ta en bit mat och shoppa lite kläder och förnödenheter men vi gick in på Mc Donalds och satt där tills regnet lättat något. Sen åkte vi hem igen men ett litet äventyr för barnen blev det!

På kvällen ville M se en firesshow så vi gick ner på stranden vid sju och satte och på en strandsatta som är utplacerade utanför restaurangerna. Åt bananpannkaka och drack öl och barnen lekte med några andra barn på stranden. Vi såg en massa rislampor som de tänder och skickar upp i luften. Så mysigt och härligt. Sitta där med en öl i handen på en mysig strand och se ballongerna segla iväg över havet - det är livet!

Vid tio hade M somnat på mattan och eldshown startade men vi väckte honom och alla tre tyckte det var häftigt! Blev en sen kväll och en överträtt J hade svårt att somna men det var det värt!

I morgon har vi vår sista heldag här på Railay innan vi drar vidare till Ko Lanta.
 På väg till Poda
 Båtar väntar på Railay beach för att ta turister ut på öarna
 J gillar att åka båt
 solar benen lite
 Perfekt med badskor
 Vår egna lilla del av stranden
 M vill helst vara i skuggan
 Härligt vatten och kritvit sand
 Poda Island
 
 Badkillen
 J gillar att slicka på koraller
 Mums!
 M låg mest i vattnet
 Nästan själva på denna delen av ön
 Lite mer folk där båtarna lägger till
 Dagens fotosession
 Kan se Railay i bakgrunden
 En av två pooler på vår resort
 Här skulle vi egentligen bo innan vi blev uppgraderade
 Strandpoolen
 
 Bus i poolen
 Köpa lite grillad fisk påväg hem från poolen
Då går vi hem och äter fisk innan läggdags
 

1 comment:

  1. Hej igem fam Buevik. Måste säga att jag är impad över Ert engagemang. Att ni orkar köra så hårt med tre barn. Fantastiskt duktigt. Extra roligt att kolla på de tre pojkarna son verkligen har roligt o njuter. Kram från fam Andersson i KBA.

    ReplyDelete