Thursday, December 13, 2012

Framme

Nu har vi äntligen kommit fram till Railay Beach! efter 3 flyg, taxi och båt. Allt som allt har det gått jättebra och barnen har varit så duktiga! 

Vi började resan på Landvetter kl 13:00 på onsdagen. Ganska kort flygning och M & M klarade det galant. J var lite mer rastlös och på vägen ner fick han så ont i öronen att han skrek konstant i en kvart. Stackars liten! Men han återhämtade sig ganska fort. Efter en kort väntan på Helsinki flygplats lyfte vi vid kl17 lokal tid. Blev lite bökigt att äta med en 1 åring som allt än annat sitta still. Som tur var var vi omringade av andra barnfamiljer i samma sits så de kunde underhålla varandra lite. J hade svårt att komma till ro så jag fick ha bärselen på och vagga honom till sömns ( tog en halvtimme). Det blev inte så mycket sömn innan de tände upp för frukost. Då var kl 2 på natten svensk tid! J fick en välling vid nedstigning för öronen så den här gången gick det bra! Men när vi precis hade taxat in så spyr J upp hela vällingen på sig själv, mig och M. Var nog en kombination av sömnlöshet och lite mat. Tur ändå att det skedde precis när vi skulle gå av. 

Hann inte få på honom extrakläder så À hade J i bärselen med bara blöja. Såg ut som om vi kommit dit med den nyfödde buddhan! Vi blev ganska väl uppassade på flygplatsen med tre lintottar som m faktiskt var på sitt bästa humör. När vi ska checka in på Krabiflyget blir vi omringade av en grupp japaner som tar kort filmar pojkarna och verkligen springer efter oss. Till slut får vi sätta stopp. Så där fortsätter det!

Flyget ner till Krabi går galant. Tar bara drygt en timma och alla sover under hela resan. På flygplatsen blir vi upphämtade av vår bokade minibuss som tar oss till en liten liten hamn utanför Krabi. 

Stora M är lite skeptisk när han ser den longtailbåt som ska ta oss till Railay. Han säger att han är jätterädd och sitter på golvet hela vägen. Lill M njuter av resan och vågorna som skvätter på oss. Vid stranden är det lågvatten då en traktor med släp möter upp båten en bit ut i vattnet. Nu börjar M uppskatta resan och tycker att allt är helt fantastiskt med Thailand :)

thailändarna får till och med lyfta över honom utan motstånd.

I receptionen blir alla helt lyriska när vi kommer. Busar och lär sig barnens namn direkt. Vi får även reda på att vi blivit uppgraderar till en private Coltrane med egen utomhusjazzui! Lyx! 

Vi vilar lite på rummet (läs badar i vår egna pool) innan det är dags för att besök à standen. Där hade vi en helt underbar eftermiddag med bad, lek och bananmilkshake. Det är så fantastiskt fint här när solnedgången ligger på de rödlätta kalkstensklipporna och den lummiga grönskan.

Nu sitter jag och À på vår innegård och dricker öl och njuter av tystnaden. Kanske blir ett dopp till i vår pool innan sängen kallar.

Som ni hör så går det ingen nöd på oss och peppar peppar så kunde den här semestern inte börja bättre!
 Vårt rum
 Bad direkt när vi kom. Behövligt efter en svettig taxiresa
 Börjar med sandslott direkt
 J stortrivs! Inga problem med värmen än iaf
 Bad i solnedgång
 Otroligt vackert!
 Inte mycket folk på stranden
 Sötnosen
Vår altan

3 comments:

  1. Hej familjen Buevik,
    Det är ju alltid trassligt med små barn o 10 timmar på flyg. gratulerar att det gått bra o att Ni fixat det på bästa sätt jag är inte alls avundsjuk.
    Fortsätt att njuta av sommaren - kram på Er alla.
    Hasse

    ReplyDelete
  2. Hej igen, inte lätta att fatta hur man ska skriva en kommentar. Lyckades till slut.
    Skriv gärna varje dag så ska jag följa Er,
    Kram igen/ Hasse

    ReplyDelete
  3. Hej familjen Buevik, fina bilder som ser fantastiska ut. Vilken härlig resa.
    Kram Hasse

    ReplyDelete