Thursday, December 27, 2012

Halvvägs

Idag har vi halva tiden kvar på semestern och tänkte sammanfatta lite hur det har gått. Det går över förväntatan att resa med barnen. De är för det mesta positiva men det gäller att hela tiden sätta dem i fokus och då menar jag att se till att de är utvilade och har fått mat. Mat och sömn är a och o. Varje gång då vi har flyttat till nytt ställe vill de åka hem till Sverige. De vill vara kvar och inte alls se något nytt. Men så fort vi öppnar dörren till det nya boendet blir de eld och lågor och väljer sängar direkt och säger att de vill bo här läääänge!

Maten går sådär. På Ko Lanta åt Mio bara toast utan smör och pasta utan tomatsås. Men det funkar! Han åt säkert 3-4 tallrikar pasta om dagen så det gick ingen nöd på honom. Max åter nästan allt men har svårt att äta i värmen så han får någon välling mitt på dagen. J smakar mest på våran mat men det blir sällan en hel mättande portion. Så det blir mest välling.

Sömnen har funkat bra. De sover hela nätterna. J brukar vi lägga i vagnen vid sju så får någon av oss ta en tur på stranden. Sen ligger han i den med myggnät tills M och M har somnat framför en film, ca kl 9. Då kör vi in vagnen i rummet och lyfter över honom i sin säng när vi går och lägger oss. Mio vaknar nästan alltid först vi halv sju-sju och tycker det är morgon. Så då är det bara att gå upp! Vi äter nästan alltid frukost först av alla!

Det är ganska bekymmersfritt liv vi har här i Thailand. De största problemen är sanden som letar sig upp i sängen och myggen på altanen.

Vi har valt att bo på ställen med pool men egentligen tycker vi inte att de behövs. De badar lika gärna i havet och det är sååå tråkigt att sitta i barnpoolen i flera timmar! Det blir mycket mer passande vid poolen än på stranden. Vi har ju inte åkt hit för att bada i en pool! Har man små barn som J så är det så mycket enklare på stranden än att behöva gå bakom dem och passa så de inte ramlar i poolen.

Här på Ko Tao bor vi ganska nära flera fina stränder med gångavstånd så det räcker att gå till en annan strand genom "djungeln" för att fylla sitt dagsbehov av äventyr. Detta saknade vi lite på Ko Lanta då det var mycket längre till "utflykterna" plus att alla kompisar var vid poolen och då lite svårt att få med barnen på utflykter.

Nu ska vi försöka dyka lite och då får en av oss vara kvar och underhålla 3 barn vilket kan bli ganska påfrestande men belöningen blir ju en halvdag ute själv med dykning så vi ska nog klara av det!

No comments:

Post a Comment