Thursday, December 27, 2012

Landat på kära Ko Tao

Nu har vi kommit till Ko Tao - denna underbara lilla ö på östkusten, norr om Ko Samui och Ko Phangan.
 
Resan hit började med att vi lämnade Ko Lanta på Annandagen vid halv tio med minibuss till Krabi flygplats. Resan gick ok fast Jack gillade inte åka bil och fick underhållas med chips hela resan. Flyget gick desto bättre men det var kanske för att det tog bara 45 min tills landning på Ko Samui kl 14.30.
 
Vi valde att inte fortsätta resan till Ko Tao samma dag utan övernattade på World resort på stranden Bophut. Jättemysigt resort men stranden och omgivningen har mycket att önska. Skitigt, knepigt folk och allmänt tråkigt. Tur att man inte hamnade där i en vecka! Kanske är Ko Samui bättre på andra ställen men vi blev inte speciellt tända på stället.
 
I dag gick båten kl 8 från Ko Samui mot Ko Tao. Strålande väder! Vi var framme vid halv elva där hotellet hämtade upp oss utan att vi bett om det. Ko Tao resort ligger på Chalok bay på södra ön och är underbart vackert! Resortet är kanon! Så mysigt och välskött. Vi bor i en bungalow precis vid vattnet och har havsutsikt från rummet. Stor fin altan med 3 olika sittplatser och panoramafönster ut mot bukten. Kan inte bo bättre. Vattnet är klart och den vita korallsanden så skön att gå på. Paradiset!
 
Vi var här för sex år sedan men då var vi här på sommaren och då är det lågvatten så stranden var inte bra att bada på men nu går vattnet ända upp till "muren" och sjunker ca 5 meter under dagen. Så nu är det perfekt att bada!
 
Idag har vi badat både i poolen, som blir ett vattenfall och utsikt mot havet, och i havet. Det är högsäsong nu men det är inte mycket folk. Vi bor lyxigt men det känns ändå lite backpacker. Perfekt!
 
A har även varit borta på Buddha View och fixat dykning. Vi tog våra advanced dykcert där så vi fick lite rabatt också. Stället såg tydligen ut som då och många arbetade kvar där sen sist. Så i morgon sticker A ut och dyker på eftermiddagen och dagen efter är det min tur.
 
A tog även en liten sväng i bukten och snorklade. Såg lite småfisk men det var inte så bra sikt och inga koraller. Men vi lär få se mer när vi dyker.
 
Just nu är A, M och M iväg och äter medan jag och J är kvar på rummet. J fick feber precis innan läggdags så han ligger helt utslagen i sin säng. Gissar att det var ACn på båten som ställde till det. ACn på Ko Samui var inte heller den bästa. Hoppas han är piggare i morgon.

 Vårt boende



 










A på snorkeltur där vi ser vår bukt


No comments:

Post a Comment