Sunday, December 23, 2012

Dagsutflykt till Ko Rok

I går bar det av på en heldagsutflykt med båt till ön Ko Rok. Vi åkte med det svenska bolaget Kontiki och alla 25 turisterna på båten var svenskar! De hämtade upp oss i en pick-up och körde över till andra sidan ön där deras båt låg till. Ön är ganska bergig och det var verkligen som att åka genom djungeln. väl framme vid hamnen fick vi ta en longtailbåt ut till dykbåten. När alla kommit ombord fick vi frukost medan de berättade vad som skulle hända under dagen. Vi blev indelade i små gruppen 4-5 personer som fick en egen snorkelguide. Det var 9 personer som skulle dyka också. Alla guider var skandinavier och väldigt trevliga.
 
Det tog 2 h att komma till ön och vårt första stopp. Jag, A och lille M hamnade i en grupp med två andra tjejer. M hade flytväst på sig och satt sedan i en liten lekbåt. Det gick kanon men någon mask på sig ville M inte ha. Varje stopp varade i ca 1h och guiden visade oss runt. Kan tyckas töntigt att ha en snorkelguide men det var faktiskt jättebra! Hon såg saker som annars hade missat. Korallerna här är inte så färgglada men de lever och fiskarna är många. Sikten var ganska bra idag så det var som att simma i ett akvarium. Dock tyckte vi inte att det var lika bra som på tex Ko Tao eller Malaysia. Men det var skönt att bara få flyta runt och koppla av!
 
Vi fick även gå iland på ön en stund och det är verkligen vackert. Ungefär som Ko Poda men mer fisk och koraller.
 
Efter lunch blev det ett stopp till innan vi sakta åkte hemåt. Det var redan mörkt när vi kom fram till hamnen och M och M tyckte det var häftigt att åka longtailbåt i mörkret.
 
Jag tycker vi klarade av den här dagen kanon. Barnen var jätteduktiga och tack vare barnvakten på båten kunde vi snorkla ihop vilket var roligt. På Ko Tao, som är vår nästa destination, blir det mer snorkling men framför allt dykning! Får se om vi har möjlighet att ta med hela familjen igen eller om vi måste dela upp oss.
 
Idag är vädret lite så där så det blir en slappardag med lite bad, bokläsning och god mat!
 
I morgon är det julafton och A har varit inne i Saladan och köpt paket som tomten ska lägga på trappan! 
 
 N med M i släptåg


 A med sin goPro-kamera





 En dag på havet tar musen ur en liten kille




 
 

 j och m med barnvakten anton















No comments:

Post a Comment