Sunday, December 30, 2012

Bad och dyk på Ko Tao

Nu har vi varit några dagar på Ko Tao och vi har gjort några dyk. Vi har gjort varsitt refreshdyk där man går igenom rutinerna och får visa att man klarar av att sitta på botten och fylla masken med vatten och sedan tömma den, plocka ut regulatorn ur munnen och sedan hämta upp den igen. Efter det så har vi gjort några fun dives. Andreas var ute på South West pinnacles häromdagen och lyckades se valhaj! Dock var det rätt dålig sikt men en skymt fick han! Runt fullmåne brukar det vara ganska mycket plankton i vattnet vilket ger dålig sikt men däremot lockar det fram valhajen som det stora att se här på Ko Tao.
 
När den andre är ute och dyker så får de andra underhålla sig bäst man kan. Dyker man på morgonen så går man hemifrån vid sju och hemma igen halv ett så det är inte så jobbigt.
 
Vi har kanonväder, VARMT och sol. Det måste vara en bit över 30 grader så det går nästan inte att vara ute mitt på dagen om man inte ligger i vattnet. Det skulle bli sämre väder i går och då tänkte vi passa på att upptäcka ön men några moln såg vi inte till! Men i morgon ska vi ta en tur till en ö strax utanför Ko Tao. Det är tre små öar som binds ihop av smala sandbankar. Riktigt paradiskänsla och jag hoppas det inte är för mycket folk.
 
I morgon är sista dagen på Ko Tao innan vi drar vidare till Ko Phangan som ligger söder om Ko Tao. Där stannar vi fem nätter innan vi drar vidare till Bangkok. Resan börjar alltså gå mot sitt slut men det ska vara fint väder resten av tiden så vi ska bara njuta och ta det lugnt.
 städkillarna
 fin kväll på stranden precis nedanför vårt rum
 j tröttnar och vill hem
 hej då!




 restaurangen by night
 badkillen badar i det turkosvarma vattnet


 




1 comment:

  1. Hej fam Buevik,
    Vilken fantastisk resa ni har - vad duktiga ni är som kan organisera o genomföra denna resa.
    Fina bilder - särskilt den på Mio i det turkosa vattnet.
    Ha ett gott nytt år o hoppas att 2013 blir lika bra som 2012 slutar. Kram på Er alla / Hasse med övr familjen.

    ReplyDelete