Tuesday, January 8, 2013

Resan till Bangkok

I går, den 7:de jan, var det dags att lämna Koh Phangan för att ta oss till Bangkok innan hemresa den 10:e. Vi valde att ta nattåget från Surat Thani, en stad på fastlandet nära ön Ko Samui. Flyg hade varit ett alternativ men från ko samui hade flyget för oss gått på 4000 skr vilket är lite mastigt. Tåg kostade oss 750 kr i andra klass.

Resan började kl 10 från vårt resort på Koh Phangan på den riktigt sumpiga vägen över bergen till hamnstaden Thongsala. Båt sedan till Surat Thani på 2 timmar och sedan buss ytterligare 1,5 h. När vi var femte vid stationen hade vi tre timmar innan tåget skulle gå. Kändes lite smått jobbigt, helst i 30 graders värme. Men på något konstigt sätt verkar inte barnen bry sig. Vi slog oss ner på en uteservering och åt, tog en öl, åt igen och sen var det dags att gå till perrongen. Mio var riktigt spänd och uppspelt att få åka nattåget. Tänk att få sova i en säng på tåget! När tåget kom blev jag riktigt sugen på första klass, som har egen kupé à la svenska tåg, men dessa var slutsålda. I stället blev det öppen kupé som de bäddade åt oss vid kl nio. När vi kom på flyget var det fullt ös på killarna och jag och Andreas tittade på varandra och kände "hur ska det här gå?."

Men när vi bäddat upp la sig m&m i sängarna skavföttes och somnade ganska snart. Jag och J la oss i en och J somnade också ganska direkt. Sedan soc de hela natten. Är ju ganska rofyllt att sova på tåg!

Hoppade av tåget vid åtta på morgonen och tog taxi till hotellet. Bor precis vis sky train  några hundra meter från MBK och Siam Sqare.

I dag Ahl vi shoppat lite. De fick välja en leksak var och Max tog ett gossidjur och Mio valde ett Tomas metalltåg med kolvagn till. Vi blev nästan arga  Mio när han valde tomatsås, helst när den kostade dubbelt så mycket som hemma! Men att han blir glad är det viktigaste.

I morgon blir det lite sightseeing med bättre och liggande buddhan och något tempel. Sen vill jag att vi badar i poolen på eftermiddagen.

Vi får se vad vi orkar med i värmen :)

No comments:

Post a Comment